2011-04-10 18:50:45• hírek • Szatmár.ro

Vidám verseket szavaltak

Az ország 14 megyéjéből érkeztek általános iskolás diákok a szombaton megrendezésre került Vidám Versek Versmondó Versenyre.

Az országos döntő a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont dísztermében zajlott. A zsűrinek nem volt egyszerű eldöntenie, hogy a harminc versenyzőből kik a legjobbak, hiszen nagyon sok tehetséges diák produkcióját hallgathatták meg.

A kisdiákok egy háromperces, kizárólag magyar költő tollából született, vidám hangvételű verssel készültek, amelyekkel gyakran csaltak mosolyt a szép számban összegyűlt nézőközönség arcára.

Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett versmondó versenyen az idén is több tagú szakmai zsűri pontozta a kis előadókat, akiknek elmondása szerint nem volt könnyű dolguk az előadások elbírálásakor.

A zsűri pontozása alapján a vidám versmondó versenyen az első és második osztályosok megmérettetését a Hunyad megyei Nagy Dorottya nyerte meg, második lett a Szatmár megyei Csapó-Ilyés Fruzsina, a harmadik helyen pedig Szilágy megyei Kis Áron lett.

Dicséretet a Bihar megyei Birinyi Erik és a Kolozs megyei Kis Áron kapta meg.


Népes közönség volt kíváncs a szavalókra
Népes közönség volt kíváncs a szavalókra


A harmadik és negyedik osztályosok között a legjobb versmondónak a Bihar megyei Fábián Tamást választották, második díjas lett a Maros megyei Gyurka Hunor Tamás, a harmadik helyen a Beszterce megyei Gál Viktória végzett. Dicséretben részesült a Kolozs megyei Csomortáni Orsolya és az Arad megyei Kis Szilveszter.

A Napsugár folyóirat négy különdíjat is osztott, ezeket a Hargita megyei Csibi Alexandra, a Brassó megyei Kincses Zsuzsa, az Arad megyei Kovács Krisztián és a Szatmár megyei Urbán Fanni kapta meg.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség különdíjában a Maros megyei Takács Renáta, a házigazda Hám János Iskolaközpont különdíjában pedig a Bihar megyei Nagy Beatrix részesült.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: